در ادامه تلاش واشنگتن برای کنترل پول‌های بلوکه‌شده ایران، وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که وزارتخانه‌اش بر دارایی‌هایی که قرار است آزاد شود، نظارت خواهد کرد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز چهارشنبه در گفت‌و‌گو با برنامه «اسکواک باکس» شبکه سی‌ان‌بی‌سی آمریکا اعلام کرد که وزارت خزانه‌داری این کشور بر دارایی‌های مسدودشده ایران که قرار است بر اساس توافق موقت دونالد ترامپ با تهران آزاد شوند، نظارت خواهد کرد.

بسنت در این مصاحبه گفت: «درصد بسیار بالایی از این پول صرف خرید مواد غذایی و داروی آمریکایی خواهد شد.»

وی افزود که نظارت بر این پول‌ها از طریق دفاتر، نمایندگان یا سازوکار‌های وزارت خزانه‌داری در منطقه غرب آسیا صورت خواهد گرفت.

مقام‌های دولت ترامپ در روز‌های اخیر بار‌ها از هر فرصتی استفاده کرده‌اند تا به منظور جلوگیری از موجی از انتقادات داخلی، تفاهم و توافق با ایران را خوب جلوه داده و وانمود کنند که می‌توانند برای دارایی‌های بر حق ایران که مسدود شده، تصمیم‌گیری کنند.

جی. دی. ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا نیز در همین راستا، هفته گذشته از تفاهم با ایران دفاع کرد و تأکید کرد که واشنگتن پول مالیات‌دهندگان آمریکایی را به ایران نمی‌فرستد و تهران تنها در صورت پایبندی به توافق، منافع اقتصادی دریافت خواهد کرد.

این اظهارات مقام‌های دولت ترامپ واکنش‌های مقام‌های ایرانی را به همراه داشته است، به طوریکه مقامات ایرانی روز سه‌شنبه این ایده را که واشنگتن یا شرکایش دیکته کنند ایران پول‌های آزادشده را چگونه خرج کند، رد کردند و گفتند هرگونه خرید محصولات کشاورزی بر اساس قیمت و کیفیت نه شروط تحمیلی آمریکا خواهد بود.