سخنگوی جایگاه‌داران: کارت سوخت‌فروشی گسترده صحت ندارد

  پرینت
سخنگوی جایگاه‌داران: کارت سوخت‌فروشی گسترده صحت ندارد
شناسه خبر : 57469 | تاریخ انتشار : ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۷ | 13 بازدید | تعداد دیدگاه : 0 | ارسال توسط :

سخنگوی صنف جایگاه‌داران کشور گفت دست به دست شدن کارت‌های سوخت میان مردم موضوع تازه‌ای نیست، اما کارت سوخت‌فروشی گسترده صحت ندارد.

به گزارش اکوایران، رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاه‌داران کشور، گفته است دست به دست شدن کارت‌های سوخت میان مردم موضوع جدیدی نیست، اما ادعای کارت سوخت‌فروشی گسترده صحت ندارد.

نواز گفت: «چون به صورت شفاف درباره غیرقانونی بودن ارائه کارت سوخت هر خودرو به دیگری اطلاع‌رسانی نشده و به لحاظ شرعی نیز نکاتی وجود دارد، طی سالیان گذشته مردم کارت‌های خود را در اختیار دیگران قرار می‌دهند.»

سخنگوی صنف جایگاه‌داران کشور افزود که این موضوع بیشتر در خودروهای عمومی بنزین‌سوز مشاهده می‌شود و با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای جایگاه‌ها گفت: «چون جایگاه‌ها ضابط قضایی یا انتظامی نیستند و امکان فنی و عملیاتی برای بررسی کارت‌ها وجود ندارد، پس از سوختگیری، مالکان جایگاه‌ها صرفاً به دلیل استفاده از کارت‌های سوخت توسط افراد دیگر به شعب تعزیرات احضار می‌شوند، در حالی که دخالتی در این موضوع ندارند.» او برخی از احکام صادرشده در این زمینه را «غیرمنصفانه و غیرقانونی» توصیف کرد.

نواز تأکید کرد دست به دست شدن کارت‌های سوخت توسط مردم باعث دردسر برای جایگاه‌ها شده، اما فروش گسترده کارت‌های سوخت واقعیت ندارد.

او در ادامه گفت: نبود قانون مشخص، اطلاع‌رسانی شفاف و تکیه بر دستورالعمل‌های پایین‌دستی به جای قوانین بالادستی باعث اعتراض شدید جایگاه‌داران شده است.

بنا به گزارش تسنیم، سخنگوی صنف جایگاه‌داران همچنین پرسید: «اگر فروش یا اجاره کارت سوخت تخلف است، چرا با کسانی که در پلتفرم‌های فضای مجازی در این زمینه تبلیغ می‌کنند، برخورد نمی‌شود؟»

او در پایان از مردم خواست به اخبار مربوط به حذف کارت سوخت توجه نکنند و کارت‌های خود را حفظ و نگهداری کنند تا در آینده با مشکل مواجه نشوند.

الزام دولت به حذف فیزیکی کارت سوخت تا پایان تیر

بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۴، وزارت نفت موظف است با همکاری بانک مرکزی، تا چهار ماه آینده امکان انتقال سهمیه بنزین از کارت سوخت به کارت بانکی را فراهم کند. به این ترتیب، دولت باید تا پایان تیر امسال زیرساخت‌های لازم برای این تغییر را آماده کند.

تنها کارکرد فعلی کارت سوخت، ثبت سهمیه بنزین است و در طرح جدید قرار است همین کارکرد به کارت بانکی منتقل شود. اجرای آزمایشی این طرح از اسفند پارسال در تعدادی از جایگاه‌های سوخت در تهران آغاز شده، اما تاکنون گزارشی رسمی درباره نتایج آن منتشر نشده است.

در این شیوه، به گفته مسئولان، نه میزان سهمیه و نه قیمت بنزین تغییر نخواهد کرد و تنها «فیزیک کارت حذف می‌شود».

سایر تحلیل‌های مشابه؛
قیمت جهانی نفت امروز دوشنبه ۱۹ خردادماه ۱۴۰۴/ برنت ۶۶ دلار و ۴۵ سنت شد
تنش آبی، فرسودگی نیروگاه‌ها و عدم استفاده از توان بخش خصوصی، دلیل کمبود برق است
خبر خوش عارف درباره خاموشی‌ها
فریب فروش کولر یارانه‌ای را نخورید
رفع ناترازی فعلی با تکمیل ظرفیت نیروگاه‌ها و مدیریت مصرف
مصرف بیش از ۸۰۱ میلیون لیتر بنزین در تعطیلات خرداد
تحلیل خود را ارسال کنید!
  • نظرات ارزشمند شما، پس از بررسی دقیق توسط مجموعه تحلیل‌سرمایه، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
  • لطفا به خاطر داشته باشید که فضای گفت‌وگو، فضایی برای تبادل نظرهای سازنده و احترام‌آمیز است.
  • هرگونه پیامی که حاوی توهین، افترا یا مغایر با قوانین کشورمان باشد، منتشر نخواهد شد.
  • بدیهی است که آی‌پی شما ثبت می‌شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات ارسالی بر عهده شما خواهد بود.