دلار زیر سایه آتش‌بس؛ بازارها به استقبال ریسک رفتند

  پرینت
دلار زیر سایه آتش‌بس؛ بازارها به استقبال ریسک رفتند
شناسه خبر : 74995 | تاریخ انتشار : ۰۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۰ | 59 بازدید | تعداد دیدگاه : 0 | ارسال توسط :

اکوایران: خوش‌بینی سرمایه گذاران به برقراری آتش‌بس میان ایران و اسرائیل، تقاضا برای سرمایه گذاری در دارایی‌های امن از جمله دلار آمریکا را کاهش داد.

به گزارش اکوایران، دلار آمریکا روز چهارشنبه نتوانست کاهش شدید خود در بازار را جبران کند؛ چراکه سرمایه‌گذاران پس از برقراری آتش‌بس میان ایران و اسرائیل تصمیم گرفتند تا ریسک‌پذیری بیشتری داشته باشند.

بر اساس گزارشی از رویترز، بازارها از برقراری آتش‌بس میان ایران و اسرائیل که توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برقرار شد، شادمان شدند و شاخص سهام جهانی به بالاترین رکود تاریخی  خود رسید.

ریزش شدید دلار آمریکا پس از اعلام آتش‌بس

سرمایه‌گذاران جهانی پس از اعلام خبر آتش‌بس به‌شدت اقدام به فروش دلار کردند؛ در حالی‌که در طول 12 روز جنگ میان ایران و اسرائیل و حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران به سمت این پناهگاه امن هجوم برده بودند.

نوسانات ارزی اما در آسیا ملایم‌تر بود. در چنین شرایطی  یورو همچنان نزدیک به بالاترین سطح خود از اکتبر 2021 باقی ماند و در آخرین معاملات حدود 1.1614 دلار معامله شد. پوند انگلستان هم با کاهش حدود 0.03 درصدی به 1.3614 دلار رسید که نزدیک به بالاترین سطح آن از ژانویه 2022 است.

استقبال سرمایه‌گذاران جهانی از کاهش تنش میان ایران و اسرائیل

در حالی که آتش‌بس میان ایران و اسرائیل همچنان از دید ناظران جهانی شکننده به‌نظر می‌رسد، اما سرمایه‌گذاران از هرگونه کاهش تنش‌ها استقبال می‌کنند. به اعتقاد ژوزف کاپورسو، رئیس بخش اقتصاد بین‌الملل «کامان ولت بانک استرالیا»، بازار نسبت به برخی از ریسک‌های منفی بیش از اندازه آسوده خاطر است؛ این درحالی است که این مساله هنوز پایان پیدا نکرده است؛ به این معنی که می‌تواند دوباره روی قیمت کالاها و بازار ارز اثرگذار باشد.

فرانک سوئیس در قله 10 ساله

در این گزارش آمده است که فرانک سوئیس که روز سه‌شنبه در بالاترین سطح خود در طول 10 سال و نیم گذشته رسید نیز حدود 0.8052 در برابر دلار تثبیت شد. ین ژاپن نیز با افت 0.1 درصدی به 145.03 در برابر دلار رسید.   

شاخص دلار آمریکا در برابر سبدی از ارزهای با تغییر اندک نسبت به روز گذشته به حدود  97.97 رسید.

رویکرد محتاطانه فدرال رزرو به کاهش نرخ بهره 

از سوی دیگر، در حالی که جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا در سخنان روز گذشته خود در کنگره آمریکا همچنان به رویکرد محتاطانه خود در قبال کاهش نرخ بهره پایبند ماند و تاکید کرد که بانک مرکزی آمریکا عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره ندارد؛ بازارها احتمال کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در جلسه ماه آینده این نهاد را به 18 درصد رساندند.

تحلیلگران گروه بانکداری استرالیا و نیوزلند (ANZ) در یادداشتی آوردند که به‌نظر می‌رسد رشد اقتصادی آمریکا درحال کاهش است و بهبود در تورم خدمات و مسکن سبب خواهد شد تا اثر افزایش تعرفه‌ها خنثی شده و زمینه برای ازسرگیری کاهش نرخ بهره از ماه سپتامبر فراهم شود.

تقویت انتظارات از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو

در چنین شرایطی، مجموعه‌ای از داده‌های اقتصادی ضعیف‌تر از انتظارات از اقتصاد آمریکا در هفته‌های اخیر، احتمال کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو را در سال جاری تقویت کرده است؛ به‌طوری‌که معاملات آتی اکنون نشان‌دهنده کاهش 0.6 واحد درصدی نرخ بهره فدرال تا ماه دسامبر هستند.

 

مطالعه تحلیل‌های مشابه؛
قیمت طلا، دلار و سکه امروز یکشنبه 24خرداد/ کاهش تمام قیمت ها + جدول
قیمت جدید دلار امروز یکشنبه 24خرداد/ کاهش قیمت + جدول و جزئیات
قیمت جدید طلای 18عیار امروز 24خرداد/ کاهش شدید قیمت + جدول
قیمت طلای 18عیار امروز یکشنبه 24خرداد/ ریزش قیمت ادامه دارد + جدول و جزئیات
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 24خرداد/ کاهش همه قیمت ها + جدول و جزئیات
ریزش قیمت طلا و سکه در پی خبر توافق ایران و آمریکا + جدول
تحلیل خود را ارسال کنید!
  • نظرات ارزشمند شما، پس از بررسی دقیق توسط مجموعه تحلیل‌سرمایه، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
  • لطفا به خاطر داشته باشید که فضای گفت‌وگو، فضایی برای تبادل نظرهای سازنده و احترام‌آمیز است.
  • هرگونه پیامی که حاوی توهین، افترا یا مغایر با قوانین کشورمان باشد، منتشر نخواهد شد.
  • بدیهی است که آی‌پی شما ثبت می‌شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات ارسالی بر عهده شما خواهد بود.