دنده عقب بورس با فرمان گروه خودرو/ احتیاط بازار ارز با خبر سفر عمان

  پرینت
دنده عقب بورس با فرمان گروه خودرو/ احتیاط بازار ارز با خبر سفر عمان
شناسه خبر : 67903 | تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۲ | 19 بازدید | تعداد دیدگاه : 0 | ارسال توسط :

اکوایران: ابهام در واگذاری بلوک سایپا و خودرو موجب دنده عقب گروه خودرو و شاخص کل بورس تهران شد ولی سفر رییس جمهور و رییس بانک مرکزی به عمان در این هفته انتظارات از اینده بازار ارز را آرام‌تر کرد.

به گزارش اکوایران، بازار سهام در معاملات روز قبل با افزایش عرضه مواجه شده و قیمت‌ها در بازار سهام با کاهش مواجه شدند که به کاهش ۳۲ هزار و ۳۷۰ واحدی شاخص کل بورس تهران منجر شد. در روز قبل یک خبر از گروه خودروسازی کام سهام داران را تلخ کرد و موجب ایجاد فشار فروش در بازار سهام شد. روز قبل در نامه ای که منتشر شد عرضه بلوک دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا در هاله ابهام قرار گرفت و بلاتکلیف‌شد، با توجه به آنکه گروه خودرو از گذشته به عنوان لیدر سنتی بازار ارز شناخته میشود این خبر موجب افزایش عرضه در کلیت بازار سهام شد. شاخص کل در ابتدای  کانال سه میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی قرار گرفته است و در حال حاضر محدوده حمایتی   ۳ میلیون واحد حمایت مهمی برای شاخص کل بورس تهران است.

بازار هنوز وزیر اقتصاد ندارد که درباره شرایط و سیاست کلی وزارت اقتصاد درباره خصوصی‌سازی اظهار نظر کند تا خیال بازار کمی آرام شود، ازطرفی نرخ بهره بدون ریسک مانند سود بانکی هنوز بالاست که هزینه فرصت سرمایه‌گذاری در بورس تهران را بالا می‌برد، ناترازی انرژی و قطعی برق هم عاملی است که انتظارات از سود اکتسابی بازار‌ها را تهدید میکند. در این شرایط بازار به نتیجه مذاکرات خوش بین است و خبر واگذاری بلوک خودروسازان بزرگ به بخش خصوصی انتظار بهبود بهره‌وری را بالا برده بود که در نهایت با ابهام نامه روز قبل فضای انتظاری سهامداران به هم ریخت و توجه بازار را به پارامترهای منفی در بازار جلب کرد.

دلار عقب‌نشینی کرد

دلار تهران دیروز  نزولی شد و قیمت‌ها در بازار ارز و طلا در مسیر اصلاح گام برداشتند. دلار تهران تا نیمه کانال ۸۲ هزار تومانی عقب نشست و درهم امارات هم در نیمه کانال ۲۲ هزار تومانی معامله شد.

معامله گران بازار ارز محتاط‌تر شده اند که یک از دلایل آن افزایش سقف میزان ارز مجاز قابل نگهداری برای هر فرد است بر اساس اصلاحیه «دستورالعمل اجرایی تعیین میزان ارز قابل حمل، نگهداری و مبادله در داخل کشور» که به شبکه بانکی ابلاغ شد نگهداری ارز بیشتر از ۱۰ هزار یورو برای افراد ممنوع شد، این خبر چون سقف مجاز نگهداری ارز را بالا برد موجب بهبود انتظارات در بازار ارز از منابع ارزی بازارساز شد از طرفی انتظارات از بهبود شناوری  بازار را بالا برد که در تعدیل انتظارات از قیمت دلار موثر است.‌سفر مسعود پزشکیان رییس جمهور ایران و محمدرضا فرزین رییس بانک مرکزی کشور به عمان در این هفته هم خوش‌بینی در بازار ارز را بالا برد و دو احتمال در ذهن بازار پررنگ شد سناریوی  تعدیل تحریم‌ها پررنگ شد  چرا که عمان واسطه مذاکراتی ایران و آمریکا است. از طرفی  هم احتمال آزادسازی پول‌های مسدود شده ایران در عمان هم سناریوی دیگری بود  که در نهایت به عقب‌نشینی دلار تهران منجر شد با این حال خبر ناترازی انرژی معامله گران را نسبت به منابع ارزی محتاط کرده است حمیدرضا بهمن  آبادی رئیس گروه سرمایه گذاری ساتبا در نهمین کنفرانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر گفت صنایع سال گذشته ۵ تا ۶ میلیارد دلار بابت قطعی برق ضرر کردند اظهار نظری که اثر ناترازی انرژی را بر صادرات و منابع ارزی را تایید میکند.

طلا و سکه کاهش یافتند

در روز گذشته علاوه بر دلار طلا و سکه هم کاهشی شدند طلای آب شده در نیمه اول کانال ۲۸ میلیون تومانی معامله شد و حباب آن ۵۸۴ هزار تومان منفی شد سکه امامی هم در محدوده ۷۳ میلیون و ۵۹۰ هزار تومان معامله شد ولی حباب آن به ۱۲ درصد کاهش پیدا کرد که نشان میدهد فضای انتظاری در بازار ارز آرام است.

 

سایر تحلیل‌های مشابه؛
سیگنال درهم به دلار / چرا بورس با وجود حمایت‌ها منفی است؟
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران اعلام شد
سیگنال توافق تجاری و دلار به طلا؛ فلز زرد رشد کرد
ورود پول رسمی به طلا؛ مرکز مبادله و صندوق‌های طلا در کانون توجهات قرار گرفتند
تلاش روسیه و چین برای حذف دلار از بازار طلا
گزارش مرکز مبادله از جلسات حراج شمش‌ طلا/ ۱۷۴۰ کیلوگرم شمش از ابتدای سال فروخته شده است
تحلیل خود را ارسال کنید!
  • نظرات ارزشمند شما، پس از بررسی دقیق توسط مجموعه تحلیل‌سرمایه، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
  • لطفا به خاطر داشته باشید که فضای گفت‌وگو، فضایی برای تبادل نظرهای سازنده و احترام‌آمیز است.
  • هرگونه پیامی که حاوی توهین، افترا یا مغایر با قوانین کشورمان باشد، منتشر نخواهد شد.
  • بدیهی است که آی‌پی شما ثبت می‌شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات ارسالی بر عهده شما خواهد بود.