مهر امسال، برای جبران کمبود معلم، حدود ۲۹ هزار و ۷۵۰ نفر از طریق آزمون استخدامی وارد مدارس میشوند؛ همچنین ۴۰ درصد از معلمان بازنشسته در هر سال، به همکاری خود ادامه میدهند.
به گزارش خبرآنلاین،کمبود معلم در مدارس کشور، بهویژه در مقاطع ابتدایی و در مناطق پرجمعیت، طی سالهای اخیر به یکی از چالشهای جدی نظام آموزشی تبدیل شده است. این کمبود بهحدی بود که در برخی مدارس شهر تهران، با گذشت دو ماه از آغاز سال تحصیلی، کلاسهایی همچنان بدون معلم اداره میشدند.
تسنیم در خبری نوشت:با این حال، وزارت آموزش و پرورش در سالهای اخیر تلاشهایی برای جبران این نقیصه انجام داده است. دولت گذشته با اتخاذ رویکردی مثبت در حوزه نیروی انسانی، زمینه استخدام بیش از ۸۰ هزار معلم را فراهم کرد؛ مسیری که در دولت فعلی نیز ادامه یافته است.
طبق اعلام علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، مجوز استخدام ۸۲ هزار معلم جدید برای سال ۱۴۰۴ اخذ شده و این میزان جذب، گامی مهم در راستای ساماندهی وضعیت نیروی انسانی مدارس بهشمار میرود.
از جمله مهمترین منابع تأمین نیروی انسانی میتوان به فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد. در مهر ۱۴۰۴، حدود ۲۲ هزار دانشجومعلم با مدرک کارشناسی از این دانشگاه فارغالتحصیل و وارد مدارس میشوند که نیمی از آنان در مقطع ابتدایی فعالیت خواهند کرد.
همچنین، ۲۹ هزار و ۷۵۰ نفر از پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی سال جاری و ۱۷ هزار نفر از افراد موفق در آزمونهای استخدامی سالهای گذشته که استخدامشان به تأخیر افتاده بود، از مهر امسال وارد چرخه آموزشی کشور خواهند شد.
در کنار این آمار، ۲ هزار معلم ورزش نیز مهر امسال کار خود را در مدارس آغاز میکنند. ۲۶ هزار معلم خرید خدمات آموزشی نیز عمدتاً در دوره ابتدایی بهصورت حقالتدریس به فعالیت خود ادامه میدهند.
از سوی دیگر، ۴۰ درصد از معلمان بازنشسته در هر سال نیز به همکاری با آموزش و پرورش ادامه میدهند.
با اجرای این برنامهها، امید میرود که مشکل کلاسهای بدون معلم در مدارس کشور، بهویژه در آغاز سال تحصیلی، کنترل شود؛ اما کیفیت معلمان موجود، مقولهای است که همچنان درباره آن تردیدهای جدی وجود دارد و باید بهصورت جدیتر بر روی آن برنامهریزی شود.
۲۲۳۲۱۷
Sunday, 27 July , 2025