خروج کارگران افغان، ساخت‌وساز را کند کرد؟/ بیش از نیمی از نیروهای ساختمانی تهران اتباع بودند

  پرینت
خروج کارگران افغان، ساخت‌وساز را کند کرد؟/ بیش از نیمی از نیروهای ساختمانی تهران اتباع بودند
شناسه خبر : 84847 | تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۰ | 4 بازدید | تعداد دیدگاه : 0 | ارسال توسط :

رییس کانون انبوه‌سازان تهران با اشاره به تأثیر خروج اتباع افغان بر صنعت ساختمان گفت: بیش از ۵۰ درصد کارگران ساختمانی در تهران افغان بودند و با خروج آن‌ها، پروژه‌های ساختمانی دچار وقفه شده‌اند.

به گزارش اکوایران، ایرج رهبر، رییس کانون انبوه‌سازان تهران درباره خروج کارگران اتباع افغان از کشور و اثرگذاری آن بر صنعت ساختمان اظهار داشت: چندین سال است به اینکه کارگران اتباع افغان را برای کارگر ساختمانی انتخاب کنیم، عادت کرده ایم، حتما در سایر مشاغل هم کارگران افغان به کار گرفته می‌شوند. اما در صنعت ساختمان اتباع افغان بیشتر برای شغل کارگر ساختمانی جذب شده‌اند از این رو خروج کارگران افغان از کشور، مشکلاتی را هم ایجاد کرده است. 

 بیش از ۵۰ درصد کارگران ساختمانی در تهران از اتباع افغان بودند

بنا به گزارش ایلنا، وی تاکید کرد: با اخراج کارگران اتباع از کشور، راندمان کار در صنعت ساختمان کاهش پیدا کرده است و برخی از پروژه‌ها دچار وقفه شده‌اند و جبران آن و جایگزینی کارگران ایرانی قطعا زمان بر خواهد بود. حال برای پروژه‌هایی مانند نهضت ملی مسکن که قراردادهای آن از دو سال گذشته با قیمت‌های دو سال گذشته منعقد شده چاره‌ای برای ادامه کار نداریم و همین موضوع جایگزین شدن کارگران ایرانی قیمت تمام شده کار را بالا می‌برد. 

رییس کانون انبوهسازان تهران با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد کارگران ساختمانی در تهران از اتباع افغان بودند، ادامه داد: پس از جنگ تحمیلی تصمیم گرفته شد که اتباع افغان از کشورمان خارج شوند و از آنجایی که در صنعت ساختمان برای رشته‌های مانند کارگر ساختمانی، آرماتور بند، سیمان کار، سنگ کار، بنا و کارگر ساده کارگران افغان به کار گرفته می‌شدند و حالا با کمبود کارگر در این رشته‌ها مواجه هستیم،  با مشکل مواجه شدیم .

کارگران ایرانی از رده خارج شده بودند

رهبر گفت: البته باید گفته شود که کارگر ایرانی هم برای شغل کارگر ساده ساختمانی تمایلی برای کار نداشت و چراکه دستمزد پایین بود و به جای آن‌ها کارگران ارزان‌تر افغان در این بازار حضور داشتند و البته مساله تامین اجتماعی مطرح بود و از آنجایی که کارگر افغان مدارک هویتی نداشتند در لیست بیمه تامین اجتماعی قرار نمی‌گرفتند. بنابراین عادت به این شده بود در بخش ساختمان از کارگران افغان استفاده شود و اساسا کارگران ایرانی از رده خارج شده بودند. 

 نرخ دستمزد کارگر ساختمانی ایرانی دو برابر دستمزد کارگر افغان است

وی با تاکید بر اینکه نرخ دستمزد کارگر ساختمانی ایرانی دو برابر دستمزد کارگر افغان است، افزود: دستمزد کارگران افغان از کارگران ایرانی کمتر است و البته هزینه بیمه تامین اجتماعی هم نداشتند از این رو کارفرما رغبت به کارگیری کارگر افغان را داشت. حالا هم زمان می‌برد تا کارگر ایرانی جایگزین کارگر افغان شود. 

رییس کانون انبوه‌سازان تهران ادامه داد: هر چند که دستمزد کارگر ایرانی بالاتر است اما در شرایط کمبود کارگر، کارفرما مجبور می‌شود که از کارگرساده ایرانی استفاده کند و به تدریج برای کارگران ایرانی هم کار در بخش ساختمان اقتصادی خواهد شد.

سایر تحلیل‌های مشابه؛
جدیدترین قیمت رهن کامل در نیروهوایی/ با ۵۰۰ میلیون چه خانه‌ای می‌توان رهن کرد؟
لیست سایت‌های مجاز فروش بلیت اربعین منتشر می‌شود
تسریع در پرداخت تسهیلات مسکن با دستور شورای عالی مسکن
حمله مسلحانه به مأموران گمرک پیشین در مسیر چابهار
کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن به‌زودی/ روستاهای اطراف کلان‌شهرها در مسیر مسکن شهری؟
رگبار پراکنده و وزش باد در راه برخی استان‌ها
تحلیل خود را ارسال کنید!
  • نظرات ارزشمند شما، پس از بررسی دقیق توسط مجموعه تحلیل‌سرمایه، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
  • لطفا به خاطر داشته باشید که فضای گفت‌وگو، فضایی برای تبادل نظرهای سازنده و احترام‌آمیز است.
  • هرگونه پیامی که حاوی توهین، افترا یا مغایر با قوانین کشورمان باشد، منتشر نخواهد شد.
  • بدیهی است که آی‌پی شما ثبت می‌شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات ارسالی بر عهده شما خواهد بود.