۸۷ درصد از سدهای چهارگانه تهران خالی است/ ۴۸ درصد آب مصرفی تهران مربوط به بخش کشاورزی است

  پرینت
۸۷ درصد از سدهای چهارگانه تهران خالی است/ ۴۸ درصد آب مصرفی تهران مربوط به بخش کشاورزی است
شناسه خبر : 84171 | تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۰ | 4 بازدید | تعداد دیدگاه : 0 | ارسال توسط :

استاندار تهران درباره آخرین وضعیت منابع آبی تهران گفت: امسال به غیر از سد طالقان که وضعیت بهتری دارد، ۸۷ درصد از سدهای چهارگانه که وظیفه تامین آب شرب تهران را بر عهده دارند خالی است.

به گزارش اکوایران، صادق معتمدیان در یک برنامه تلویزیونی که به موضوع  آب، چالش‌ها و راهکارها پرداخت، گفت: از مجموع تقریباً حدود چهار میلیارد منابع آبی که مصرف استان تهران است، حدود ۴۸ درصد آن مربوط به بخش کشاورزی و ۴۲ درصد مربوط به آب شرب و بهداشتی است که تقریباً در کل کشور منحصر به فرد است. در ۳۰ استان کشور حداکثر مصرف آب شرب بهداشتی ۸ درصد است یعنی چیزی حدود تقریباً ۵ برابر میانگین کشوری در استان تهران مصرف آب شرب و بهداشتی داریم.

او با بیان اینکه ۶ درصد مربوط به فضای سبز و ۴ درصد در بخش خدمات و صنعت است، افزود: در استان‌های دیگر حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد به بخش کشاورزی اختصاص دارد و در خصوص علت مصرف بیشتر آب در تهران به تراکم جمعیتی باید اشاره کرد. طبق شاخص تراکم جمعیت باید در هر کیلومتر مربع به صورت میانگین در کشور ۴۹ نفر سکونت داشته باشند، در بعضی از استان‌ها و در شرق کشور این عدد پنج نفر است اما در استان تهران بیش از هزار نفر است و این یعنی ۲۱ برابر میانگین کشور، بارگذاری جمعیتی در استان تهران داریم.

استاندار تهران با بیان اینکه تامین منابع آبی از دو طریق انجام می‌شود، ادامه داد: آب های سطحی که از طریق سدهای پنجگانه انجام می‌شود. پنج سد مسئولیت تامین آب تهران را برعهده دارند، سد لار، سد لتیان، ماملو، امیرکبیر و طالقان.

به گزارش ایلنا، معتمدیان درباره آخرین ذخایر آبی گفت: امسال به غیر از سد طالقان که وضعیت بهتری دارد و حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب ذخیره آب و البته مربوط به استان است، مجموع ۱۸۶ میلیون متر مکعب میزان ذخایر است؛ یعنی چیزی حدود ۱۳ درصد میزان پرشدگی سدهای چهارگانه است و این یعنی ۸۷ درصد از سدهای چهارگانه که وظیفه تامین آب شرب تهران را بر عهده دارند خالی است.

او با بیان اینکه امروز ۶۲ درصد از آب مورد نیاز در بخش شرب از طریق سفره زیرزمینی و چاه‌ها تامین می‌شود افزود: ۳۸ درصد از طریق آب های سطحی انجام می‌شود. اگر به عقب برگردیم یعنی حدود ۱۰ سال قبل این عدد تقریبا معکوس بود یعنی ۶۲ درصد از طریق آب های سطحی یا سدهای پنجگانه تامین آب می‌شد و مابقی از طریق سفره های زیرزمینی بود.

استاندار تهران با بیان اینکه برداشت‌های بی‌رویه در سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی‌ انجام شده، ادامه داد: امسال پنجمین سال خشکسالی است که در تهران تجربه می‌کنیم، در ۱۰۰ سال اخیر یا دقیق‌تر و علمی‌تر در ۶۰ سال اخیر ثبت شده است. بنابر بارش‌ها در سیستم هواشناسی کشور اولین بار است که در یک دوره متوالی ۵ ساله خشکسالی داریم، البته در سال ۷۶ هم میزان بارندگی کاهش داشت اما مختص به یک سال بود.

معتمدیان با بیان اینکه خشکسالی شرایط واقعاً ویژه را بر ما تحمیل کرده که این وضعیت ناشی از همین موضوع است گفت: بخشی به تغییر رفتار طبیعت برمیگردد، البته مختص استان تهران و کشور ما نیست. امروز مسئله آب به عنوان چالش جهانی مطرح است؛ یعنی تقریباً اکثر کشورهای جهان با موضوع کم آبی به دلیل تغییرات اقلیمی با مشکل مواجه هستند، طبق آخرین آمار و از اول مهر ماه سال ۱۴۰۳ و تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۴، ۱۵۶ میلیمتر بارندگی داشتیم و این یعنی کمترین میزان بارندگی در یک قرن اخیر است که نسبت به سال قبل ۳۱ درصد کاهش داشتیم و سال قبل هم چهارمین سال خشکسالی بود. همچنین نسبت به بلند مدت هم بیش از ۴۲ درصد کاهش بارندگی داشتیم.

او با بیان اینکه مشکل دیگر تغییر نوع بارش‌هاست افزود: در سال‌های نه چندان دور، روی کوه‌های اطراف تهران حتی در خرداد ماه شاهد برف بودیم، تغییر نوع بارش‌ها یکی از دلایلی است که امروز متاسفانه شارژ و تغذیه سفره‌ها و منابع آبی را با مشکل مواجه کرده که جز تغییر رفتارهای طبیعت است که عوامل انسانی در آن نقش ندارد. همچنین بحث افزایش دما یکی از عوامل و پارامترهای مهم است، همین امسال دو درجه افزایش دما داریم.

سایر تحلیل‌های مشابه؛
عوارض طرح ترافیک ایام جنگ ۱۲ روزه صفر شد
مشهد گرم‌تر می‌شود؛ صدور هشدار نارنجی
تهرانی‌ها در تیرماه ۲۳ روز هوای آلوده تنفس کردند
آغاز فروش بلیت پروازهای اربعین از هشتم مرداد
پیش‌بینی وضع هوای تهران برای فردا
دلیل اصلی تعطیلی چهارشنبه اول مرداد ماه مشخص شد
تحلیل خود را ارسال کنید!
  • نظرات ارزشمند شما، پس از بررسی دقیق توسط مجموعه تحلیل‌سرمایه، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
  • لطفا به خاطر داشته باشید که فضای گفت‌وگو، فضایی برای تبادل نظرهای سازنده و احترام‌آمیز است.
  • هرگونه پیامی که حاوی توهین، افترا یا مغایر با قوانین کشورمان باشد، منتشر نخواهد شد.
  • بدیهی است که آی‌پی شما ثبت می‌شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات ارسالی بر عهده شما خواهد بود.