نیمی از جمعیت شهری ایران در تنش آبی/ هشدار شرکت آب و فاضلاب کشور

  پرینت
نیمی از جمعیت شهری ایران در تنش آبی/ هشدار شرکت آب و فاضلاب کشور
شناسه خبر : 82457 | تاریخ انتشار : ۲۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۰ | 3 بازدید | تعداد دیدگاه : 0 | ارسال توسط :

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور، در یادداشتی با ترسیم وضعیت نگران‌کننده منابع آبی ایران نوشت که ۵۲ شهر در ۲۹ استان، از جمله تهران، مشهد و اصفهان، درگیر تنش آبی هستند.

به گزارش اکوایران، هاشم امینی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در یادداشتی آخرین وضعیت تأمین آب کشور را ترسیم کرد.

او  در این یادداشت  با اشاره به وضعیا تنش‌های آبی کشور و حجم منابع آب، از چالش‌های این حوزه گفت. متن این یادداشت در ادامه می‌آید.

«کشور عزیزمان ایران در یکی از دشوارترین وضعیت‌های آبی خود قرار گرفته است؛ بروز پدیده تغییر اقلیم، افزایش دمای هوا، کاهش بارندگی‌های مؤثر و افت منابع تجدیدپذیر آبی در کنار اقلیم ذاتا خشک و نیمه‌خشک ایران وضعیت تامین آب شرب و بهداشت شهروندان را به چالشی نگران‌کننده بدل کرده است.

بر پایه داده‌های رسمی وزارت نیرو، حجم منابع آب تجدیدپذیر کشور از حدود ۱۳۲ میلیارد مترمکعب در دهه ۱۳۷۰ به کم‌تر از ۹۰ میلیارد مترمکعب در سال‌های اخیر رسیده است؛ یعنی کاهش بیش از ۳۰ درصدی در کم‌تر از سه دهه. هم‌زمان، مصرف آب در حوزه‌های مختلف کشور روندی صعودی به خود گرفته و میانگین دمای کشور نیز در ۵۰ سال گذشته بیش از ۱٫۶ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است. این تغییرات، پایداری تامین آب را با تهدیدات بی‌سابقه‌ای روبه‌رو کرده است.

در چنین شرایطی، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به عنوان متولی تامین آب شرب و بهداشت با تمام توان تخصصی، مهندسی، انسانی و تجهیزاتی خود برای تأمین پایدار آب شرب مورد نیاز مردم ایران تلاش می‌کند؛ اما این مسیر بدون مشارکت و همراهی مردم، به نتیجه نخواهد رسید.

بر اساس ارزیابی‌های انجام‌شده ۵۲ شهر در ۲۹ استان کشور از جمله تهران، مشهد، اصفهان، اراک، بندرعباس و یزد در وضعیت تنش آبی قرار دارند. این بدان معناست که تقریباً نیمی از جمعیت شهری ایران در معرض چالش ناپایداری تأمین آب شرب هستند.

در همین چارچوب، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تنها در سال جاری ۱۹۲ پروژه مدیریت تنش آبی در مناطق شهری و روستایی را در دستور کار دارد که بخش زیادی از آن‌ها به مرحله اجرا و بهره‌برداری رسیده‌اند.

با وجود این اقدامات گسترده، اگر مدیریت مصرف در سطح خانوار و جامعه نهادینه نشود، حتی بزرگ‌ترین طرح‌های مهندسی نیز نمی‌توانند از بروز بحران جلوگیری کنند. صرفه‌جویی ۱۵ تا ۲۰ درصدی توسط شهروندان، می‌تواند شرایط آبرسانی را در بسیاری از شهرهای دارای تنش‌ آبی به وضعیت پایدار برگرداند.

در روزهای سخت جنگ ۱۲ روزه اخیر با رژیم صهیونی، هم‌دلی و هم‌بستگی مثال‌زدنی مردم ایران، موجب شد به‌رغم عزم دشمن برای واردآوردن ضربات مهلک به کیان ایران عزیز اسلامی، کشورمان استوارتر از همیشه پایدار باشد و امروز نیز که با دغدغه کمبود منابع آبی مواجه‌ایم، نیازمند همان روحیه‌ اتحاد، مسئولیت‌پذیری و عزم ملی هستیم تا از این گدار نیز با موفقیت عبور کنیم.

و در پایان شایسته می‌دانم به این مهم اشاره کنم که آب، صرفاً کالایی مصرفی نیست؛ پشتوانه‌ امنیت، سلامت، اقتصاد و بالندگی کشور ماست. اگر امروز مدیریت نشود، فردا شاید قابل جبران نباشد».

سایر تحلیل‌های مشابه؛
ترافیک سنگین در محور چالوس و محدوده جاجرود
آتش‌سوزی در بلندی‌های گچان؛ صعب‌العبور بودن منطقه عملیات مهار را دشوار کرده است
ایران رسماً موفق به حذف کامل سرخک و سرخجه شد
رشد سه‌برابری فروش کتاب در سایه جنگ؛ جامعه به کتاب پناه برد
سازمان هواشناسی: هوای گرم تا دوشنبه مهمان کشور است
آغاز ثبت‌نام اربعین ۱۴۰۴ در سامانه سماح / آماده‌باش کامل پلیس راهور از ۸ مرداد
تحلیل خود را ارسال کنید!
  • نظرات ارزشمند شما، پس از بررسی دقیق توسط مجموعه تحلیل‌سرمایه، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
  • لطفا به خاطر داشته باشید که فضای گفت‌وگو، فضایی برای تبادل نظرهای سازنده و احترام‌آمیز است.
  • هرگونه پیامی که حاوی توهین، افترا یا مغایر با قوانین کشورمان باشد، منتشر نخواهد شد.
  • بدیهی است که آی‌پی شما ثبت می‌شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات ارسالی بر عهده شما خواهد بود.