اولین رادار بومی فرودگاهی در آبادان به بهره‌برداری رسید

  پرینت
اولین رادار بومی فرودگاهی در آبادان به بهره‌برداری رسید
شناسه خبر : 67271 | تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۳ | 15 بازدید | تعداد دیدگاه : 0 | ارسال توسط :

معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که نخستین رادار فرودگاهی تماماً ایرانی با تکیه بر توان متخصصان داخلی به بهره‌برداری رسید و هم‌زمان با آن، پروژه‌هایی به ارزش ۶.۹ میلیون یورو افتتاح شد.

به گزارش اکوایران، محمد امیرانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، در آیین بهره‌برداری هم‌زمان از طرح‌های این وزارتخانه در فرودگاه آیت‌الله جمی آبادان، با گرامی‌داشت چهل‌وسومین سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: امروز به‌مناسبت این روز غرورآفرین، شاهد افتتاح و بهره‌برداری از ۱۰ پروژه فرودگاهی و هوانوردی با ارزشی بالغ بر ۶.۹ میلیون یورو هستیم.

او با اشاره به پروژه‌های فرودگاهی که در سالروز آزادسازی خرمشهر افتتاح می‌شوند، افزود: امروز پروژه‌هایی در فرودگاه‌های بوشهر، امام خمینی، شاهرود، ایلام، شیراز، جیرفت، یاسوج و همچنین مهم‌ترین پروژه شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران ـ یعنی طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی نخستین رادار بومی فرودگاهی MSSR Mode S در فرودگاه آیت‌الله جمی آبادان ـ به بهره‌برداری می‌رسند. به همین منظور، در محل سایت این رادار حضور یافته‌ایم.

امیرانی درباره اهمیت این پروژه بزرگ گفت: با توجه به فرسودگی سامانه‌های راداری کشور و نیاز به تقویت پوشش راداری در منطقه جنوب‌غرب، این رادار بومی در فرودگاه آیت‌الله جمی آبادان به بهره‌برداری رسیده است.

او افزود: با وجود تحریم‌های ظالمانه، به توانمندی متخصصان داخلی اعتماد کردیم و از سال ۱۳۹۸ طراحی و ساخت این رادار را با مشارکت کارشناسان الکترونیک هوانوردی شرکت فرودگاه‌ها و پژوهشکده فاوا دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز کردیم.

او ادامه داد: از سال ۱۴۰۲ عملیات آماده‌سازی زیرساخت (سیویل‌ورک) و نصب آنتن و سیستم رادار MSSR با فناوری Mode S آغاز شد و از مرداد ۱۴۰۳ آزمون‌های فنی و عملیاتی آن در دستور کار قرار گرفت. اکنون، هم‌زمان با سوم خرداد، این پروژه آماده بهره‌برداری شده و با دستور رئیس‌جمهور به‌طور رسمی افتتاح می‌شود.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها درباره مزایای این رادار گفت: بومی‌سازی رادار MSSR فرودگاهی، پشتیبانی از سامانه راداری اهواز و افزایش پوشش جنوب‌غرب کشور برای ارتقای ایمنی پروازهای داخلی و عبوری از جمله دستاوردهای این پروژه است. همچنین، فناوری Mode S امکان آشکارسازی دقیق‌تر و دریافت اطلاعات بیشتر از پرواز را در اختیار کنترلرهای ترافیک هوایی قرار می‌دهد. اجرای این پروژه موجب صرفه‌جویی ارزی حدود ۸۰۰ هزار یورویی نیز شده است.

او در پایان گفت: در صورت بازاریابی مؤثر، این رادار توان صادرات و ارائه خدمات پس از فروش به دیگر کشورها را نیز خواهد داشت.

سایر تحلیل‌های مشابه؛
جدیدترین قیمت رهن کامل در نیروهوایی/ با ۵۰۰ میلیون چه خانه‌ای می‌توان رهن کرد؟
لیست سایت‌های مجاز فروش بلیت اربعین منتشر می‌شود
تسریع در پرداخت تسهیلات مسکن با دستور شورای عالی مسکن
حمله مسلحانه به مأموران گمرک پیشین در مسیر چابهار
کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن به‌زودی/ روستاهای اطراف کلان‌شهرها در مسیر مسکن شهری؟
خروج کارگران افغان، ساخت‌وساز را کند کرد؟/ بیش از نیمی از نیروهای ساختمانی تهران اتباع بودند
تحلیل خود را ارسال کنید!
  • نظرات ارزشمند شما، پس از بررسی دقیق توسط مجموعه تحلیل‌سرمایه، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
  • لطفا به خاطر داشته باشید که فضای گفت‌وگو، فضایی برای تبادل نظرهای سازنده و احترام‌آمیز است.
  • هرگونه پیامی که حاوی توهین، افترا یا مغایر با قوانین کشورمان باشد، منتشر نخواهد شد.
  • بدیهی است که آی‌پی شما ثبت می‌شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات ارسالی بر عهده شما خواهد بود.