شورای رقابت از اظهارنظر در مورد خودروی بورسی منع شد

  پرینت
شورای رقابت از اظهارنظر در مورد خودروی بورسی منع شد
شناسه خبر : 72445 | تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱:۵۰ | 6 بازدید | تعداد دیدگاه : 0 | ارسال توسط :

عرضه خودرو در بورس کالا این روزها به سوژه‌ای داغ تبدیل شده و خودروسازان و مشتریان در انتظار تعیین تکلیف آن هستند، با این حال نهادهای مسئول از جمله شورای رقابت و وزارت صمت در این ماجرا سکوت کرده‌اند.

به گزارش اکوایران، در هفته‌های اخیر خبر توقف فروش ایران خودرو به دلیل عدم افزایش قیمت‌ها و ادامه سیاست قیمت‌گذاری دستوری از سوی دولت، سروصدای زیادی در بازار و رسانه‌ها به پا کرد.

مدیرعامل ایران‌خودرو اعلام کرد به دلیل قیمت‌گذاری دستوری و تعلل طولانی‌مدت سازمان حمایت در اصلاح قیمت، این شرکت تصمیم گرفته از ظرفیت قانونی و شفاف بورس کالا برای عرضه محصولات استفاده کند.

این تصمیم که واکنش‌های متعددی را به دنبال داشت، منتظر پاسخ و موضع‌گیری نهادهای مسئول مانند شورای رقابت و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) ماند اما تاکنون سکوت این دو نهاد ادامه داشته است.

خبرنگار اکو ایران در مصاحبه‌ای تلفنی با یکی از مقامات مسئول در شورای رقابت، پیگیر توضیح درباره وضعیت عرضه خودرو در بورس کالا شد؛ پاسخی که دریافت شد این بود که بر اساس دستورات صادر شده، اعضای شورای رقابت فعلا از هر گونه ارائه نظر و موضع‌گیری در این خصوص منع شده‌اند. این سکوت در حالی  است که شورای رقابت در  سال ۱۴۰۱ با ابلاغ دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری، عملاً راه عرضه خودرو در بورس کالا را بسته  است.

 شورای رقابت در دستورالعمل موردنظر، همه خودروسازان را ملزم کرد که محصولات خود را در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو عرضه کنند، بنابراین دیگر امکان عرضه خودرو در بورس کالا وجود نداشت.

به هر حال، در شرایطی که خودروسازان و حتی بورس کالا آماده عرضه دوباره خودرو در بورس کالا هستند، شورای رقابت همچنان در این مورد سکوت کرده است. همچنین  وزارت صمت نیز موضع صریح خود را در مورد خودروی بورسی اعلام نکرده است. این سکوت، سوالات متعددی را درباره آینده بازار خودرو و سیاست‌های قیمت‌گذاری ایجاد کرده است. به گفته کارشناسان بازار سرمایه، بورس کالا می‌تواند بستر مناسبی برای شفاف‌سازی معاملات، کاهش رانت و ساماندهی بازار خودرو باشد، هرچند بسیاری از کارشناسان و فعالان صنعت خودرو نیز معتقدند خودروی بورسی، یک راهکار موقت است  و در نهایت سیاست قیمت‌گذاری باید تغییر  کند. 

 

سایر تحلیل‌های مشابه؛
نیسان آبی از خط پایان برگشت
ایران خودرو سر دوراهی توقف تولید و بروزرسانی قیمت
خودرو بیش از ۲ میلیارد دلار ارز گرفت
ایران‌خودرو خطاب به سازمان حمایت: قیمت ندهید، قیمت می‌دهیم
سایپا هم درخواست افزایش قیمت داد
واردات خودروهای کارکرده در بن‌بست
تحلیل خود را ارسال کنید!
  • نظرات ارزشمند شما، پس از بررسی دقیق توسط مجموعه تحلیل‌سرمایه، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
  • لطفا به خاطر داشته باشید که فضای گفت‌وگو، فضایی برای تبادل نظرهای سازنده و احترام‌آمیز است.
  • هرگونه پیامی که حاوی توهین، افترا یا مغایر با قوانین کشورمان باشد، منتشر نخواهد شد.
  • بدیهی است که آی‌پی شما ثبت می‌شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات ارسالی بر عهده شما خواهد بود.