خاموشی برق، بازار مسکن را شوکه کرد /افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت سیمان و بتن

  پرینت
خاموشی برق، بازار مسکن را شوکه کرد /افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت سیمان و بتن
شناسه خبر : 66733 | تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۳ | 12 بازدید | تعداد دیدگاه : 0 | ارسال توسط :

اکوایران:در حالی که صنعت ساختمان با رکود دست‌وپنجه نرم می‌کند، خاموشی‌های گسترده در صنایع کلیدی مانند سیمان، فولاد و بتن، بازار مصالح ساختمانی را متلاطم کرده است. افزایش ناگهانی قیمت‌ها، کاهش تولید و توقف پروژه‌ها، ساخت‌وساز را در بن‌بست تازه‌ای قرار داده و زنگ خطر جدیدی برای آینده بازار مسکن به صدا درآورده است.

به گزارش اکوایران، در حالی که صنعت ساختمان در رکود به سر می‌برد، خاموشی گسترده در صنایع، قیمت نهاده‌های ساختمانی را به‌طور محسوسی افزایش داده و بر روند ساخت‌وسازها سایه انداخته است.

طی هفته‌های اخیر، قطعی برق در کارخانه‌های تولید سیمان، فولاد و بتن، به کاهش عرضه و جهش قیمتی در بازار مصالح منجر شده است. بررسی میدانی «مسکن‌های روزانه‌ام» نشان می‌دهد قیمت هر پاکت ۵۰ کیلویی سیمان که در اسفند ماه حدود ۱۴۰ هزار تومان بود، در روزهای اخیر از مرز ۳۰۰ هزار تومان عبور کرده است.

فعالان بازار از کاهش محسوس تولید خبر می‌دهند. به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، تولید کارخانه سیمان شاهرود از ۲۰ هزار تن در فروردین به ۸ هزار تن کاهش یافته و تولید در سیمان ساوه نیز به کمتر از نیمی از ظرفیت رسیده است. کارخانه‌ها از اطلاع‌رسانی لحظه آخری درباره قطعی برق گلایه دارند و اعلام کرده‌اند که خاموشی ناگهانی، آسیب فنی و برهم‌خوردن تعادل عرضه و تقاضا را به‌دنبال داشته است.

این شرایط به سایر نهاده‌ها نیز سرایت کرده است. طبق اعلام انجمن تولیدکنندگان بتن آماده، بسیاری از کارخانه‌های بتن در تهران و حومه با نصف ظرفیت فعالیت می‌کنند یا تعطیل شده‌اند. قیمت هر مترمکعب بتن عیار ۳۵۰ از حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به بیش از ۲ میلیون تومان رسیده و رشد قیمت بتن در برخی پروژه‌ها تا ۵۰۰ هزار تومان در هر مترمکعب گزارش شده است.

افزایش قیمت‌ها تنها به رشد هزینه تمام‌شده پروژه‌ها محدود نمی‌شود. به گفته برخی سازندگان، این بی‌ثباتی باعث کند شدن پیشرفت پروژه‌ها و در نتیجه کاهش عرضه واحدهای جدید به بازار شده است. در چنین شرایطی، فضا برای سفته‌بازی و احتکار نیز فراهم می‌شود.

در بازار فولاد نیز کمبود میلگرد مشهود است. قیمت میلگرد سایز ۲۲ ذوب‌آهن از ۳۶ هزار و ۷۰۰ تومان به حدود ۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و قیمت هر شاخه تیرآهن سایز ۲۲ در یک ماه گذشته حدود ۲۴ درصد افزایش داشته و از ۱۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان به ۱۷ میلیون تومان رسیده است.

اگرچه بازار ساخت‌وساز در ماه‌های اخیر به دلیل رکود اقتصادی، با کاهش تقاضا روبه‌رو بوده، اما نوسانات شدید قیمت مصالح ساختمانی می‌تواند چشم‌انداز بازگشت رونق را نیز با تردید مواجه کند.

666

سایر تحلیل‌های مشابه؛
۹ ماه بی‌خبری از بازار مسکن تهران؛ آیا قیمت‌ها آرام و بی‌صدا گران می‌شوند؟
جدیدترین قیمت‌ آپارتمان در شهرک خاص تهران
چرا زوج‌های جوان سراغ اجاره آپارتمان تو تجریش می‌رن؟
بازپس‌گیری یا تسویه‌حساب فرهنگی؟ / اجرای حکم خانه اندیشمندان صدای شورای شهر را درآورد
قیمت رهن کامل آپارتمان در تهران ۱۴۰۴ /جدول نرخ‌ها در منطقه ۵ تا ۲ میلیارد
جزئیات ارزش املاک بانک‌ها؛ ارزش روز اموال یک بانک کمتر از ارزش دفتری
تحلیل خود را ارسال کنید!
  • نظرات ارزشمند شما، پس از بررسی دقیق توسط مجموعه تحلیل‌سرمایه، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
  • لطفا به خاطر داشته باشید که فضای گفت‌وگو، فضایی برای تبادل نظرهای سازنده و احترام‌آمیز است.
  • هرگونه پیامی که حاوی توهین، افترا یا مغایر با قوانین کشورمان باشد، منتشر نخواهد شد.
  • بدیهی است که آی‌پی شما ثبت می‌شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات ارسالی بر عهده شما خواهد بود.