رئیس شورای اسلامی شهر تهران درخصوص ساخت و نصب پناهگاههای قابل انتقال در سطح شهر توضیح داد.
به گزارش اکوایران، مهدی چمران درخصوص طرح تحقیقاتی خود با محوریت ساخت پناهگاههای قابل انتقال در هشت سال دفاع مقدس و امکان اجرای آن در شرایط فعلی، اظهار کرد: آن سازهها همان سالها به جبهههای جنگ منتقل شد. برای مثال امروز در شلمچه کنار جاده میتوانیم آنها را مشاهده کنیم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، شوی با بیان اینکه در آن زمان، سازهها در شهر ساخته شد، اما سپس آنها را به جبهههای جنگ منتقل کردیم، یادآور شد: در حال حاضر از آن پناهگاهها در شهر نمیتوان استفاده کرد، چراکه حمل آن مهم است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه هم طرح تحقیقاتی و هم اجرای پناهگاههای قابل انتقال را بنده شخصاً انجام دادم، خاطرنشان کرد: وزیر صمت هم در آن زمان مسئولیت این پناهگاهها را برعهده گرفت و به خوبی آن را ساخت.
وی ادامه داد: آن سازهها قابل حمل بود و در زیرزمین یکپارچه و متصل میشد و به عنوان پناهگاه امن مورد استفاده قرار میگرفت؛ حتی اگر ۱۰ طبقه آوار هم روی آن میریخت، با توجه به اینکه با بتن ساخته شده بود، محکم میماند و افراد در پناه آن سالم میماندند.
چمران با بیان اینکه با حضور در این پناهگاهها اگر تخریبی هم صورت بگیرد، خیال افراد راحت است و مطمئن هستند که در آن سالم خواهند ماند، تصریح کرد: شرایط در آن به گونهای است که افراد میتوانند آذوقه نیز همراه خود ببرند و حتی در صورت تخریب ساختمان و ریزش آوار، امدادگران در حین آواربرداری میتوانند آنها را سالم نجات دهند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اعلام اینکه این طرح در حال حاضر و به شکل کوتاه مدت قابل اجرا نیست و نمیتوان آن را امروز ساخت و به منازل مردم منتقل و در آنجا قطعات را متصل کرد، گفت: ساخت و استفاده از پناهگاههای قابل انتقال به یک برنامه بلندمدت نیاز دارد.
وی اضافه کرد: در بلندمدت میتوان پیش بینی کرد که خانههایی که استحکام ندارند از این نوع پناهگاه استفاده کنند تا ساکنان آن در هنگام بروز حوادثی همچون جنگ ۱۲ روزه زنده و سالم بمانند. به هرشکل میتوان توصیه و یا الزام کرد که در بلندمدت چنین پناهگاههایی ساخته و به کار گرفته شود.
Monday, 7 July , 2025