۳ وام قرض‌الحسنه برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده در جنگ

  پرینت
۳ وام قرض‌الحسنه برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده در جنگ
شناسه خبر : 76514 | تاریخ انتشار : ۰۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۱ | 10 بازدید | تعداد دیدگاه : 0 | ارسال توسط :

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به روند بازسازی مناطق آسیب‌دیده، گفت: بخشی از منابع مالی به‌صورت وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن برای واحدهای تخریب‌شده در نظر گرفته شده است.

به گزارش اکوایران، مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به پشتیبانی و حمایت مردم از کشور در پی حملات رژیم صهیونیستی به خاک ایران، گفت: یکی از موضوعاتی که طی این روز‌ها در کمیسیون عمران پیگیری کردیم، بحث مشارکت مردمی در اسکان آسیب‌دیدگان بود. مردم در این بحران، باز هم از مسئولین جلوتر بودند. همان‌طور که در دوران دفاع مقدس یا در خدمت‌رسانی به زائران اربعین شاهد آن بودیم، این بار هم خانه‌های خود را به روی هموطنان آسیب‌دیده گشودند و نقش اساسی در اسکان آنان ایفا کردند.

عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که با همراهی وزارت راه و شهرسازی، معاونت مسکن و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آغاز شد، بحث بازسازی واحد‌های تخریب‌شده است. البته بازسازی، فقط مربوط به بنا نیست. بلکه از همان لحظه اول، بحث‌های زیرساختی نیز آغاز شد. بازسازی، یک امر تک‌وجهی نیست، یعنی از آواربرداری با تلاش نیرو‌های امدادی، شهرداری‌ها، آتش‌نشانی و بنیاد مسکن، تا برآورد خسارت و بررسی پایداری سازه‌ها را شامل می‌شود.

وی افزود: برخی از سازه‌ها نیاز به تعمیر و بازسازی دارند. البته بازسازی هم به‌نوعی سطح‌بندی شده است؛ از تعمیرات اساسی تا تعمیرات سطحی یا همان نازک‌کاری، تا تخریب و تجدید بنا. کار آواربرداری با تلاش شهرداری‌ها، نیرو‌های امدادی، آتش‌نشانی و بنیاد مسکن تقریباً از همان لحظه‌های اول انجام شد.

بازسازی واحد‌ها با ۳ مدل حمایت مالی کلید خورد

یوسفی خاطرنشان کرد: برآورد خسارات نیز با مأموریتی که از سوی وزارت راه و شهرسازی و معاونت مسکن داده شد، به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار شد. بنیاد مسکن که نهاد تخصصی و همیشه پیشگام در بحران‌هایی مانند سیل، زلزله و بلایای طبیعی بوده است، در این حوزه نیز مسئولیت را پذیرفت.

وی افزود: برآورد اولیه، برای تنظیم دفترچه‌ای دقیق از عملیات عمرانی و ساختمانی انجام شد، که شامل ارزیابی استحکام بنا و پایداری سازه‌ها و دسته‌بندی آنهاست، تا بر اساس آن، طراحی صورت گیرد و برای هر ساختمان تصمیم لازم اتخاذ شود. ممکن است برخی واحد‌ها نیاز به تخریب و بازسازی داشته باشند، زیرا سازه دچار آسیب‌های جدی شده است. برخی دیگر به تعمیرات اساسی و برخی به نازک‌کاری نیاز دارند. این دسته‌بندی‌ها انجام شده و در حال تکمیل است.

این مقام مسئول ادامه داد: نکته بعدی، تأمین اعتبار است. بخشی از منابع مالی به‌صورت کمک بلاعوض، بخشی به‌صورت تسهیلات بانکی و بخشی دیگر به‌صورت وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن در نظر گرفته شده است. چراکه بسته به میزان آسیب واردشده، ممکن است فرایند بازسازی یک واحد چند ماه تا حتی یک سال زمان‌بر باشد. این موارد در سه سطح تدوین شده و مستند آن آماده است. در اولین جلسه هیئت وزیران مطرح خواهد شد تا این فرایند اصولی بازسازی با زمان‌بندی دقیق آغاز شود.

وی تصریح کرد: این آمادگی از همان لحظه اول وجود داشته است. از وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها، نیرو‌های خدماتی، بنیاد مسکن، شبکه بانکی تا مردم، همگی در کنار هم هستند. امیدواریم این فرایند در حوزه بازسازی نیز همچون سایر حوزه‌ها به‌درستی به نتیجه برسد.

سایر تحلیل‌های مشابه؛
قیمت ملک کلنگی در سراشیبی؟/ خروج اتباع غیرمجاز، معاملات املاک کلنگی را تکان داد
وزیر ارتباطات: اختلالات اخیر در اینترنت ناشی از حملات خارجی است
۳ بیمارستان در جنگ ۱۲ روزه آسیب دیدند/ لغو اعمال جراحی غیر اورژانسی در شرایط بحران
پوشش بیمه‌ای خسارات ناشی از جنگ
تامین خودروی ویژه جانبازان در اولویت تخصیص ارز وزارت صمت
بازگشت موجران به بازار اجاره؛ رهن کامل آپارتمان در تهران با کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان
تحلیل خود را ارسال کنید!
  • نظرات ارزشمند شما، پس از بررسی دقیق توسط مجموعه تحلیل‌سرمایه، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
  • لطفا به خاطر داشته باشید که فضای گفت‌وگو، فضایی برای تبادل نظرهای سازنده و احترام‌آمیز است.
  • هرگونه پیامی که حاوی توهین، افترا یا مغایر با قوانین کشورمان باشد، منتشر نخواهد شد.
  • بدیهی است که آی‌پی شما ثبت می‌شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات ارسالی بر عهده شما خواهد بود.