ضربه مسی به خودروسازی آمریکا؛ ترامپ خودزنی کرد

  پرینت
ضربه مسی به خودروسازی آمریکا؛ ترامپ خودزنی کرد
شناسه خبر : 81241 | تاریخ انتشار : ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۰ | 2 بازدید | تعداد دیدگاه : 0 | ارسال توسط :

تعرفه‌های رئیس جمهوری آمریکا بر مس وارداتی به این کشور، احتمالا صنعت خودروهای برقی آمریکا را به دردسر بزرگی خواهد انداخت زیرا در تولید این خودروها به مراتب مس بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش اکوایران،  دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با کنار گذاشتن موقت برنامه‌ خود برای محروم کردن میلیون‌ها آمریکایی از بیمه درمانی، روی تمام مس وارداتی به این کشور تعرفه‌ ۵۰ درصدی وضع کرد. در حال حاضر مشخص نیست که این تعرفه‌ها در صورت قطعی شدن، از چه زمانی وارد فاز اجرایی خواهند شد اما سی‌ان‌ان نوشته است که واردات مس آمریکا پارسال حدود ۱۷ میلیارد دلار و چین بزرگ‌ترین منبع آن بوده است.

با فرض اینکه «سلطان تعرفه‌های نامنظم» طبق برنامه‌اش پیش برود، این تعرفه‌ها احتمالا قیمت مس از جمله مس تولیدی در خاک آمریکا را به طور گسترده افزایش خواهد داد و این بدان معناست که هر محصولی که در ساخت آن به نوعی از مس استفاده شود، گران‌تر خواهد شد.

بهای مس به لطف آشوب و هرج‌ومرج اقتصادی که جمهوری‌خواهان بی‌جهت ایجاد کرده‌اند، همین حالا و از ابتدای امسال تاکنون حدود ۳۸ درصد افزایش یافته و اطلاعیه ترامپ درباره تعرفه‌های جدید، به افزایش ۱۵ درصدی معاملات آتی مس منجر شده و بهای هر پوند(حدود نیم کیلوگرم) آن به رقم بی‌سابقه ۵.۶۸ دلار رسیده و این برای خریداران خودرو خبری بد است.

حتی اگر خودروها در آمریکا تولید شده و مشمول تعرفه‌های وارداتی نشوند، همچنان برای ساخت آنها به مواد اولیه نیاز دارید و این یعنی هر قطعه مجزایی که در آن مس به کار برود، در آستانه افزایش قیمت قرار دارد. اما خودروسازان در صنعت مدرن چه میزان مس استفاده می‌کنند؟ کاشف به عمل آمده که این میزان بیشتر از آن‌چیزی است که فکر می‌کنید و این موضوع نه تنها درباره خودروهای برقی بلکه درباره خودروهای احتراق داخلی نیز صدق می‌کند.

به نوشته رویترز، طبق برآورد گروه مشاوره‌ای «سی‌آریو»، خودروهای بنزینی و یا هیبریدی به طور متوسط به حدود ۲۴ کیلوگرم مس نیاز دارند و این رقم برای خودروهای کاملا برقی ۵۹ کیلوگرم است.

مس در خودروهای برقی

به نوشته تارنمای تخصصی اخبار و تحلیل خودرو موسوم به «جالوپینک»، در خودروهای برقی به طور قطع بیشتر از اتومبیل‌های بنزینی مس استفاده می‌شود. براساس تحقیقاتی که به سفارش انجمن بین‌المللی مس انجام شده و گروه «مارتک» تهیه آن را برعهده گرفته است، یکی از عمده دلایلی که در خودروهای برقی مس بیشتری مصرف می‌شود، روتور موتور القایی است که در این خودروها یافت می‌شود. اینکه خودروسازها استفاده از «مواد خاکی کمیاب» در موتور خودروهای تولیدی خود را کاهش داده‌اند، اتفاق خوبی است اما این مسئله همچنان آنها را در برابر نوسانات قیمتی در بازار مس آسیب‌پذیر می‌کند. در خودروهای برقی علاوه بر عمده سیم‌کشی اتومبیل، در جعبه تقسیم و فویل باتری‌ نیز از مس استفاده می‌شود.

به طور کلی، هر خودروی برقی معمولی که وارد خط مونتاژ می‌شود، تقریبا حاوی ۱۵۰ تا ۲۰۰ پوند(حدود ۶۸ تا ۹۱ کیلوگرم) مس است. علاوه بر تمام مسی که در قطعات داخلی خودروهای برقی استفاده می‌شود، این فلز همچنین بخشی مهم در ساخت کابل شارژی است که افراد برای شارژ خودروی خود از آن بهره می‌برند و به این استفاده گسترده، جایگاه شارژ خودروهای برقی را نیز اضافه کنید.

 

مس همچنین برای به‌روزرسانی سیستم الکتریکی مورد نیاز برای بهبود زیرساخت شارژ خودروها به ویژه در ترانسفورماتورها که تولید آنها در آمریکا همچنان محدود است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این تارنما با طعنه به جمهوری‌خواهان و سیاست‌های دولت ترامپ، اضافه کرد: با توجه به میزان نفرت جمهوری‌خواهان از خودروهای برقی، انرژی پاک و هر آنچه که گازسوز یا ذغالی است، باید تعجب کنید اگر طرح ترامپ برای اعمال تعرفه بر مس، بخشی از نقشه بزرگ‌تر جمهوری‌خواهان برای ویران کردن صنعت خودروهای برقی در آمریکا نباشد! گذشته از آن، چرا آمریکا باید پرچمدار نوآوری در جهان باشد وقتی می‌تواند همچنان یک قطب راکد در حوزه فناوری باشد و صنعت نفت و گاز را به طور همزمان غنی کند؟!

مس در خودروهای بنزینی و گازسوز

حتی اگر هرگز هیچ قصدی برای خرید خودروی برقی یا حتی هیبریدی نداشته باشید، تعرفه ۵۰ درصدی که مس را به طور فراگیر گران‌تر می‌کند، قیمت خودروهای بنزینی و گازسوز هم افزایشی خواهد شد. بهرحال، حتی یک کامیون دیزلی با گشتاور کافی برای یدک کشیدن قطار، مملو از قطعات الکتریکی است و همه آنها قطعات باید به یکدیگر متصل باشند. مس هم بسیار رسانا و نسبتا مقاوم است؛ ویژگی‌ای که به استفاده گسترده آن در سیم‌پیچی برقی منجر می‌شود.

در نتیجه، حتی بدون موتورهای برقی یا باتری‌های بزرگ، همچنان اتومبیل‌های سنتی بنزینی و گازسوز به مقدار زیادی مس نیاز دارند. براساس گزارش انجمن بین‌المللی مس، از سیم‌کشی خودرو گرفته تا تمام قطعات دیگری که از مس بهره می‌برند، شما در هر خودروی غیر برقی، حدود ۵۰ پوند(حدود ۲۳ کیلوگرم) مس خواهید یافت. هرچند این مقدار به فرض اعمال تعرفه ۵۰ درصدی، به افزایش ده‌ها هزار دلاری خودرو منجر نخواهد شد اما ۵۰ پوند هنوز هم ۵۰ پوند است!

علاوه بر این، همزمان با اینکه سایر مناطق و کشورهای جهان در فناوری‌های نوین سرمایه‌گذاری می‌کنند،‌ بیش از پیش شاهد افزایش تقاضای مس خواهیم بود. انجمن بین‌المللی مس برآورد می‌کند که تا سال ۲۰۴۰ میلادی برای ساخت زیرساخت‌های شارژ خودروهای برقی در سراسر جهان، به ۹۷۸ هزار پوند(حدود ۴۴۴ کیلوگرم) مس اضافی نیاز خواهیم داشت. برای درک این رقم، به این نکته توجه کنید که در سال ۲۰۲۱ برای صنعت شارژ خودروهای برقی، تنها به ۴۳ هزار و ۳۰۰ تُن مس نیاز داشتیم. بنابراین انتظار نداشته باشید که قیمت مس در آینده کاهش پیدا کند حتی بدون تعرفه‌های ترامپ!​

منبع: ایرنا

 

 

سایر تحلیل‌های مشابه؛
نفوذ چین به قلب خودروهای برقی اروپا
فروش جدید سایپا با این سه محصول آغاز شد
مشمولان تخفیف ۲۰ درصدی ایران خودرو
شفاف‌سازی مهم سایپا در مورد واگذاری سهام
بازار خودرو در رکود کامل؛ نمایشگاه‌داران در آستانه ورشکستگی
کارخانه جنرال موتورز در مکزیک تعطیل شد
تحلیل خود را ارسال کنید!
  • نظرات ارزشمند شما، پس از بررسی دقیق توسط مجموعه تحلیل‌سرمایه، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
  • لطفا به خاطر داشته باشید که فضای گفت‌وگو، فضایی برای تبادل نظرهای سازنده و احترام‌آمیز است.
  • هرگونه پیامی که حاوی توهین، افترا یا مغایر با قوانین کشورمان باشد، منتشر نخواهد شد.
  • بدیهی است که آی‌پی شما ثبت می‌شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات ارسالی بر عهده شما خواهد بود.